dilluns, 18 de setembre del 2017

Concurs i Aplec de Sardanes a Torroella de Montgrí, 17 setembre 2017

El passat diumenge 17 de setembre va ser el dia "gran" de la sardana a Torroella de Montgrí. L'Associació Sardanista Continuïtat va organitzar el 32è concurs de colles sardanistes al matí i el 53è aplec de la sardana a la tarda.
El concurs de colles es va celebrar davant del teatre-auditori Espai Ter donat que la pluja dels 2 dies anteriors van provocar que els jardins John Lennon, emplaçament habitual del concurs de colles, fos impracticable per a la competició. 
La part musical anà a càrrec de la cobla Mediterrània i es va comptar amb una vintena de colles participants provinents de La Bisbal d'Empordà, Figueres, Cassà de la Selva, Banyoles, Girona, Tordera, Manlleu i Lleida, apart de les 4 colles amfitriones de l'ASC.
L'acte es desenvolupà amb total normalitat i les ovacions més fortes per part del públic van ser per les colles més joves a l'hora d'interpretar els respectius galops de fantasia.
En quant a la classificació de les colles locals, 5è lloc per una molt menuda Montgrí Mini, 2n lloc pels infantils i veterans torroellencs i un primer lloc per la Conti 2000 que competia tant en el campionat provincial com en el Campionat de Catalunya. Òbviament, un molt bon resultat per encarar les 6 setmanes que falten per acabar aquests campionats.

A la tarda l'activitat es va traslladar a la Plaça de la Vila on les cobles 3 vents de la Catalunya Nord, Principal de Cassà i Maricel de Sitges es van anar tornant per interpretar diferents sardanes per tal de fer gaudir el nombrós públic que va omplir la plaça ja fos per escoltar com per ballar les diverses peces interpretades, sota una molt bona selecció del repartori. Quan el sol ja anava ponent-se, es va celebrar el concurs de colles improvisades amb participació de 9 colles (representant bona part de la geografia catalana present a l'aplec) i seguidamet tingué lloc el sorteig dels diferents lots cedits gentilment per diversos comerços locals i de poblacions veïnes.
El punt àlgid fou, un any més, fou la interpretació conjunta per part de les 3 cobles de Torroella Vila Vella que va omplir, novament, la plaça de dansaires de totes les edats.

Finalment, doncs, el temps va respectar tota la jornada i esperem veure'ns-hi l'any vinent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada